Nieuws

"asbestinventarisattest” binnenkort verplicht bij verkoop van een woning?

15 Mei 2019

Wist je dat… De Vlaamse Regering er naar streeft Vlaanderen “asbestveilig” te maken.

Lees meer

Tip van de makelaar: Wist je dat rookmelders binnenkort overal verplicht zullen zijn?

08 Maart 2019

Wist je dat Rookmelders vanaf 1 januari 2020 verplicht worden per verdieping (minstens één) en dit in alle woningen. Tot dan geldt dit enkel voor huurwoningen, studentenkamers en nieuwbouwwoningen.

Lees meer

Tip van de makelaar: Is een EPC-attest altijd verplicht bij verkoop/verhuur?

21 Februari 2019

Wist u dat… Een EPC-attest reeds aanwezig moet zijn bij de eerste publicatie van verkoop of verhuur? De evolutie naar steeds energiezuiniger wonen is niet meer te stoppen. Om de consument op een eenvoudige wijze een idee te geven hoe zuinig een woning of appartement nu is kent men een cijfer toe (in kWh/m²).

Lees meer

Overkoepelende renovatiepremie in aantocht (BRON: BIV)

10 Januari 2019

Aangezien de huidige renovatiepremie (RENO) en verbeterings- en aanpassingspremie (VAP) in grote mate overlappend zijn en voor de burger verwarring veroorzaken, besliste de Vlaamse Regering in het zomerakkoord om beide premies te integreren tot één overkoepelende renovatiepremie. Na adviezen van de Woonraad en de Raad van State werd het besluit nu

Lees meer

Vlaamse regering voorziet 15 miljoen euro via sloop- en heropbouwpremie

04 Januari 2019

Wie niet in een van de dertien Vlaamse steden woont waar een verlaagd btw-tarief van 6 procent geldt voor het afbreken en heropbouwen van een woning, kan in 2019 een Vlaamse sloop- en heropbouwpremie aanvragen. Dat meldt Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie Bart Tommelein (Open Vld).

Lees meer

Nieuw jaar, nieuwe spelregels

04 Januari 2019

Het nieuwe jaar brengt traditioneel een aantal nieuwigheden in de wetgeving met zich mee. Ook in de vastgoedwereld is dat niet anders. We zetten graag deze vernieuwingen voor u op een rijtje.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons